Дори и най-верните поддръжници на Русия не гласуваха срещу поредната резолюция осъждаща руското

...
Дори и най-верните поддръжници на Русия не гласуваха срещу поредната резолюция осъждаща руското
Коментари Харесай

Всички, освен Еритрея, изоставиха Русия в ООН

Дори и най-верните поддръжници на Русия не гласуваха срещу следващата резолюция осъждаща руското навлизане в Украйна. Съветът по човешките права на Организация на обединените нации, който заседава в Женева, одобри остра резолюция, осъждаща съветската инвазия и създаваща комисия за следствие на хипотетични военни закононарушения против човечеството.

При вота Русия остана тотално изолирана, като единствената друга страна, с изключение на нея, която гласоподава против резолюцията, бе Еритрея. Китай, Венецуела и Куба, които нормално поддържат Русия, този път се въздържаха, дружно с още 10 страни, написа Би Би Си. Така резолюцията за основаване на проверяваща военни закононарушения комисия бе призната с 32 гласа " за ", 2 " срещу " и 13 " въздържал се ".

Такава комисия е най-високото равнище на следствие, което може да разпореди Съветът по човешки права на Организация на обединените нации. Такава има основана за военните дейности в Сирия, в този момент към този момент и за войната на Русия против Украйна.

Резолюцията бе препоръчана от Украйна и подкрепена от Съединени американски щати и Англия. Дебатите по обстановката бяха изключителни и започнаха през вчерашния ден, в границите на 49-ата сесия на Съвета.

Преди това висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на човека  Мишел Бачелет съобщи: " Военната инвация на Руската федерация против Украйна отворила нова и рискова глава в международната история. Тя има голямо влияние върху човешките права на милиони хора в Украйна. Повишените равнища на опасност за нуклеарните оръжия подчертаха сериозността на рисковете за цялото човечество. Над 2 млн. души бяха принудени да изоставен домовете си. Десетки милиони хора обаче останаха в Украйна, в евентуална смъртна заплаха. Трябва да има неотложно разрешаване на спора посредством мирни средства. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР